Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Mer information om Ljunghäll finner du på hemsidan: http://www.ljunghall.com

Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer. Mer information om Gnutti Carlo finner du på hemsidan: http://www.gnutticarlo.com

 


Operations Director

Ledning – Utveckling

If you are English speaking, please contact Mats Högström, phone +46 470-70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Ljunghäll genomför en större organisationsförändring vid fabriken i Södra Vi, strax norr om Vimmerby, med syfte att säkra kvalitet, effektivitet och ett långsiktigt och tydligt kundfokus.

Fabriken kommer i likhet med övriga enheter i Gnutti Carlos globala verksamhet att organiseras i flöden och enligt koncernens koncept med flera ”Mini Factories” i fabriken.

Företaget växer samtidigt med kunder framförallt inom Automotive och kommer de närmaste åren att genomföra betydande investeringar i Södra Vi. Bland kunderna återfinns bl.a. Volvo, TRW Automotive, Mercedes Benz, Scania, ZF, Volvo Trucks och Volkswagen.

Vi söker nu dig som är en bra och engagerad ledare och som tillsammans med dina medarbetare vill leda och driva denna utveckling. Ditt ansvarsområde omfattar ca 500 medarbetare.

Du bör ha framgångsrik erfarenhet från ledning och utveckling av modern produktion, inklusive god kunskap inom olika LEAN-tekniker. Vi tror att du har en utbildning på högskolenivå och har du erfarenhet från Automotive är detta förstås en fördel, men inget absolut krav. Du måste behärska koncernspråket engelska i tal och skrift.

Det är också viktigt att du har förståelse för helheten i ett företag och kan kombinera strategiskt tänkande med ett operativt intresse. Du rapporterar direkt till VD och ingår i Ljunghälls ledningsgrupp.

Vi erbjuder en tjänst i ett lönsamt och expansivt företag där din insats blir en viktig del av Ljunghälls och Gnutti Carlos fortsatta framgång. För rätt person finns goda möjligheter till personlig och professionell utveckling!

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Mats Högström vid Högström & Co Management AB. Du når honom via telefon 0470-70 56 30.

Välkommen med din intresseanmälan som hanteras konfidentiellt, inledningsvis även gentemot uppdragsgivaren. Du sänder den via länken nedan.Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.