Sofidel är ett framgångsrikt företag med lång historia inom pappers/processindustrin. Företaget tillverkar och säljer mjukpapper, tissue som antingen vidareförädlas till färdig konsumentprodukt på plats i Kisa i vår nya konverteringsfabrik eller säljs vidare till andra externa kunder runtom i Europa och världen som vidareförädlar. Sofidel Sweden AB ligger i Kisa, ca 5 mil söder om Linköping. Sedan 2010 ingår Sofidel Sweden AB i den italienskakoncernen Sofidel som är näst störst på den europeiska tissuemarknaden och nummer sex i världen med ca 6300 anställda och en omsättning på drygt 1,7 miljarder euro. För mer information se; http://www.sofidel.com

 


Produktionschef - Konvertering

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Som produktionschef har du det övergripande ansvaret för att leda, utveckla och effektivisera efterbearbetningen av våra tissueprodukter, vilket innefattar kundanpassning och packning av olika konsumentförpackningar. Sofidel är en internationell koncern med konkurrens på en global marknad, du kommer därför fokusera extra på frågor som ökad automatisering och effektivisering. Som produktionschef kommer du att ges möjligheten att tillsammans med dina medarbetare dagligen arbeta med att utveckla såväl verksamheten i stort som enskilda avsnitt i produktionen. En naturlig del i uppdraget är därför arbete med ständiga förbättringar för att skapa en effektiv och optimerad produktion, tryggad leveranssäkerhet samt säkerställd kvalitet. I rollen arbetar du nära den operativa verksamheten och samråder även med andra avdelningar som ex Underhåll, HR och Marknad.

Produktionsorganisationen är baserad högteknologiska konverteringslinjer där vi idag arbetar 3-skift. Totalt i produktionsorganisationen är vi drygt 30 medarbetare. Vi erbjuder dig en utmanade och spännande roll i en internationell koncern. Tyngden i rollen ligger på utveckling och produktivitet där du med ditt ledarskap har möjlighet att påverka vår fortsatta framgång på vägen till en produktion i världsklass. Du har erfarenhet av att arbeta i en flexibel organisation och tycker om att synas ute i verksamheten.

Befattningen rapporterar till fabrikschef och ingår i den lokala ledningsgruppen, där ditt ansvar blir att bidra till helheten och stödja tvärfunktionella initiativ och projekt. Det är naturligt för dig att både bidra till och påverka företagets totala verksamhetsutveckling. Du har arbetat systematiskt med att bedriva förbättringsarbete och är förtrogen med verktyg inom LEAN.

Vi söker dig som har en teknisk akademisk examen eller motsvarande kompetens och erfarenhet. Vi ser gärna att du har en ledarerfarenhet inom tillverkningsindustrin alternativt inom processindustrin. Det är klart meriterande om du kommer från en produktionsmiljö med hög automation. Vidare trivs du i en ledande roll och uppskattas för din förmåga att motivera och utveckla medarbetare och organisation mot gemensamma mål. Du behärskar såväl svenska som engelska väl i tal och skrift.

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co. Du når honom via 0470-70 56 30. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via länken nedan. Urval sker löpande.

Välkommen!Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.