Geberit Sverige är Nordens största tillverkare av VVS-produkter för badrumsmiljöer. Huvudkontoret ligger i Bromölla liksom tillverkningen av sanitetsporslin. I Mörrum produceras våra duschprodukter. Geberit Sverige ingår i den internationella koncernen Geberit. Den internationella Geberit koncernen är marknadsledande i Europa för sanitetsprodukter. Som integrerad koncern har Geberit en mycket stark närvaro i de flesta europeiska länder och kan därmed erbjuda unika mervärden inom både sanitetsteknik och badrumsporslin.

Tillverkningskapaciteten utgörs av 29 produktionsanläggningar, varav 6 utanför Europa. Koncernens huvudkontor ligger i den schweiziska staden Rapperswil-Jona. Med ca 12 000 anställda i nästan 50 länder hade Geberit en nettoomsättning 2018 på 3,1 miljarder schweiziska franc. Geberit är noterat på börsen SIX Swiss Exchange. Geberit Production söker nu till verksamheten i Bromölla:

 


Head of Finance & Controlling

Analyser – Controlling – Affärsutveckling

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information.

Som Head of Finance & Controlling har du ett övergripande ansvar för redovisning, ekonomistyrning och controlling i verksamheten. Huvudsakliga arbetsområden är månadsrapportering, kvartalsvisa prognoser, månads- och årsbokslut, ekonomistyrning via KPI: er, budget, investeringar, företagets interna kontroll, legala frågeställningar m.m. Företagets löpande redovisning och reskontra ligger i ett s.k. Shared Service Center.

Tjänsten innebär att du skall fokusera på att driva controllingarbetet tillsammans med dina två controllers. Du stödjer aktivt VD samt övriga chefer med analyser och råd till förbättringsåtgärder. Rollen som Head of Finance & Controlling innefattar en betydande del av affärsutvecklande arbete och analyser kring nuläge och framtidsscenarier. I rollen förväntas du också bidra med att utveckla bolaget genom ett aktivt ledarskap och starkt engagemang. Tjänsten innebär mycket tvärfunktionellt arbete och ett övergripande ansvar att stödja alla delar av verksamheten med analyser, uppföljning av projekt, måluppfyllelse m.m.

Då Geberit Production är en del av Geberit koncernen så är det så gott som dagliga internationella kontakter varför det är bra om du har goda kunskaper i engelska.

Du ska ha en civilekonomutbildning eller motsvarande akademisk utbildning. Vi vill att du har flera års erfarenhet av redovisning samt controllerarbete i tillverkande industri. Du får gärna ha arbetat i en internationell miljö med tillhörande rapporteringsstruktur. Vi vill att du har goda kunskaper om olika affärssystem, gärna i SAP som nyligen har införts, samt har god kunskap i Excel. Du ingår och deltar i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Som ledare trivs du i rollen som coach och har förmågan att från analys, på ett strukturerat sätt, gå till handling.

Välkommen med din ansökan till ett företag med hög kompetens i en internationell miljö.

Intresserad?
Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din ansökan som behandlas konfidentiellt sänder du via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.