Liljas historia började i Borgholm 1928 och man är ett av landets äldsta bilhandelsföretag. Företaget har sedan fortsatt att expandera och idag har man anläggningar i Kalmar, Borgholm, Nybro, Emmaboda, Växjö, Tingsryd samt Alvesta. Med en total omsättning på knappt 1 800 MSEK och 275 medarbetare är man en av Sveriges största Volvo-, Renault- och Daciaåterförsäljare. Sedan 1991 ägs Liljas Personbilar AB av Ingemar Andersson via Liljas Bil AB.

För att ytterligare stärka upp vår marknadsposition så söker vi nu:

 


VD / CEO

Ledning - Försäljning - Servicemarknad

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information.

Vill du vara med att fortsätta utveckla en av Sveriges största bilhandelsföretag som har några av marknadens starkaste varumärken? Med våra samarbetspartners Volvo, Renault och Dacia i ryggen, vill vi fortsätta att utveckla vår affär i en marknad som står inför många spännande utmaningar.

Vår nya VD ska leda arbetet med att utveckla företagets försäljning och leveransförmåga ytterligare. Vi ska arbeta för att bli en ännu bättre kundorienterad helhetsleverantör.

Som VD förväntas Du ta ett helhetsgrepp över företagets försäljning, marknadsföring och servicemarknad, alltifrån övergripande strategiarbete till taktiskt utförande på daglig basis som gör att de uppsatta lönsamhetsmålen nås. Genom ett entusiasmerande ledarskap förväntas du stötta och coacha dina medarbetare i deras dagliga verksamhet.

Vi tror att Du har någon form av teknisk- alt. ekonomutbildning på högskolenivå. Du ska ha flera års erfarenhet av försäljningsarbete, antingen B2B eller B2C, i en ledande befattning med eget budgetansvar. Då vi står inför en alltmer digitaliserad värld är det också viktigt att du har intresse för dessa framtidsfrågor. Har du erfarenhet från fordonsbranschen är det meriterande.

Du kommer att ansvara för ett företag med ca 275 medarbetare verksamma på flera orter vilket gör att det krävs ett aktivt och närvarande ledarskap. Du har fullt budget- och resultatansvar för den totala försäljningen och rapporterar direkt till styrelseordförande i Liljas Personbilar AB. Då det förekommer en del internationella kontakter förutsätts att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du utgår från vårt kontor i Kalmar.

Dina kunskaper och erfarenheter är naturligtvis viktiga, men vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera ett starkt försäljningsintresse med ett engagerat och nära ledarskap. Våra lokala marknader på respektive ort är väldigt viktiga för oss, medverkande i lokala nätverk är därför ett prioriterat område.

Välkommen till ett företag med en mycket spännande framtid.

Intresserad?
Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din ansökan som behandlas konfidentiellt sänder du via länken nedan.

Välkommen!Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.