METRO THERM, med start 1921, är Sveriges bredaste leverantör av värmesystem. METRO THERM-gruppen omsätter ca 850 MSEK och ingår i den börsnoterade NIBE koncernen. METRO THERM AB, med huvudkontor och lager i Kalmar omsätter ca 100 MSEK och har knappt 20 medarbetare. läs mer på http://www.metrotherm.se

För att stärka upp vår position i Sverige så söker vi nu en VD.

 


VD / CEO

Utveckling - Försäljning - Ledning

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information.

Vill du vara med att fortsätta utveckla en av Sveriges ledande leverantörer av värmesystem?

Vår nya VD ska lyfta företagets försäljning och marknadskommunikation till en ny nivå. Vi ska arbeta för att bli en ännu bättre kunskapsbaserad helhetsleverantör.

Som VD förväntas Du ta ett helhetsgrepp över företagets försäljning och marknadsföring, alltifrån övergripande strategiarbete till taktiskt utförande på daglig basis som gör att de uppsatta tillväxtmålen nås. Genom ett prestigelöst ledarskap förväntas du stötta och coacha dina medarbetare i deras dagliga verksamhet.

Vi tror att Du har någon form av teknisk- alt. ekonomutbildning på högskolenivå. Du ska ha flera års erfarenhet av B2B försäljningsarbete i en ledande befattning med eget budgetansvar. Har du dessutom erfarenhet av försäljning via distributörer är det meriterande.

Du kommer att ansvara för ett företag med ca 20 medarbetare. Du har fullt budget- och resultatansvar för den totala försäljningen och rapporterar direkt till styrelsen med danska METRO THERM-gruppens VD som ordförande. Då det förekommer en del internationella kontakter förutsätts att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du utgår från vårt kontor i Kalmar.

Dina kunskaper och erfarenheter är naturligtvis viktiga, men vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera ett starkt försäljningsintresse med ett engagerat och jordnära ledarskap. Inom METRO THERM har vi en platt och informell organisation. Det finns en stark ”vi känsla” i bolaget och vi är måna om att ge bästa möjliga service till våra kunder. Välkommen till ett framgångsrikt företag med en spännande framtid.

Intresserad?
Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din ansökan som behandlas konfidentiellt sänder du via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.