Häradssparbanken Mönsterås är en av landets ca 60 fristående sparbanker. En Sparbank skiljer sig i flera delar från en vanlig bank. Istället för att dela ut bankens överskott till ägare stannar kapitalet kvar i banken och är en garant för bankens långsiktiga styrka. En sparbank har till ändamål att, utan rätt för någon enskild att få del av den vinst som kan uppkomma i rörelsen, främja sparsamhet genom att driva bankverksamhet i enlighet med de bestämmelser som meddelas i lagen om bank- och finansieringsrörelse. Vi brinner för det lokala och en del av vinsten går tillbaka till bygden och de som verkar här.

Vår vision är att långsiktigt vara och upplevas som bästa bank. Lokal förankring med lokalt beslutsfattande, kompetenta medarbetare och en stark vilja att göra våra kunder nöjda har gjort att vi idag är en växande bank med drygt 25 medarbetare. Tillsammans tar vi hand om bankens ca 15 000 kunder och ca 7,5 miljarder i affärsvolym. Häradssparbanken har en lång tradition med nöjda bankkunder, på såväl privat- som företagsmarknaden. Detta ger oss en bra grund för vår fortsatta utveckling och tillväxt.

Till banken söks nu en VD.

 


VD / CEO

Affärer - Utveckling - Ledning

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470-70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vi söker dig som vill fortsätta att leda oss på den resa vi har påbörjat. Genom ombyggnaden av kontoret i Mönsterås skapar vi en naturlig mötesplats för kunden. En plats man vill komma till och där man möts av ett leende och hög servicenivå. En personlig bank - inte som alla andra. Men idag sker naturligtvis också möten med kunderna via digitala kanaler såsom mobilbank, internetbank, telefon och i olika sociala medier.

Bankens grundvärderingar är i stort sett samma idag som för 100 år sedan. För att banken skall må väl och kunna blomstra måste även Mönsterås kommun blomstra. Det är en av anledningarna till att vi idag är med och bidrar på olika sätt till bygdens utveckling. I detta avseende så är också engagemanget i samband med idrottsevenemang, kulturevenemang och olika utbildningsprojekt viktiga för banken. Vi arrangerar också en mängd olika evenemang såsom Allsång på torget, golftävling, aktiekvällar mm som alltid är mycket välbesökta.

Vi vill att du har flera års erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet, har du erfarenhet från bankvärlden är det en fördel. Du har sedan tidigare erfarenhet av eget resultatansvar och är därmed van att balansera kostnader och intäkter. Du är en god strateg och har väl utvecklade ledaregenskaper, då det är viktigt att fortsätta utveckla chefer och medarbetare i vår växande organisation. Du får också gärna ha dokumenterad erfarenhet av organisationsutveckling från företag med stark tillväxt.

Dina kunskaper och erfarenheter är naturligtvis viktiga, men vi sätter stort värde vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera ett sunt affärssinne med ett engagerat och jordnära ledarskap. Du trivs i situationer med affärsförhandlingar, har ett stort engagemang och en stark vilja att göra skillnad. Du rapporterar till styrelsen.

Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din ansökan som behandlas konfidentiellt, inledningsvis även gentemot uppdragsgivaren, sänder du via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.