Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft har drygt 4000 medarbetare och 14 fabriker, man ägs sedan 2016 av TOTAL-koncernen. Saft AB i Oskarshamn omsatte 2017 ca 1 300 MSEK med ca 550 anställda. I Oskarshamns fabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99 % av fabrikens tillverkning går på export. Läs gärna mer på http://www.saftbatteries.com

 


Inköpschef / Purchasing Manager

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vi söker dig som vill leda arbetet med att ytterligare stärka vår framtida konkurrenskraft. Nuvarande Inköpschef kommer att lämna företaget i början av nästa år och vi söker nu en lämplig efterträdare.

Som Inköpschef ansvarar du för såväl det strategiska som det operativa inköpsarbetet för fabriken i Oskarshamn. Inköpsavdelningen, som består av 8 medarbetare inklusive dig själv, ansvarar för Saft AB:s totala inköp av råmaterial, komponenter, förnödenheter, investeringar och tjänster. Vårt behov av komponenter och tjänster kännetecknas av ett betydande teknikinnehåll och fortsatt digitalisering.

En viktig uppgift är att tillsammans med medarbetarna aktivt arbeta med befintliga och nya leverantörer för att optimera kostnader, kvalitet och leveransprecision.

Vi tror du har en lämplig akademisk utbildning inom teknik, ekonomi eller logistik och flerårig erfarenhet av inköpsarbete inom tillverkande industri i internationell miljö. Har du erfarenhet från fordonsindustrin är detta en fördel, men inget absolut krav. Du måste behärska engelska väl i tal- och skrift.

Din erfarenhet är viktig, men vi lägger störst vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du kan kombinera noggrannhet och affärsmässighet med god kommunikativ förmåga och att du är en trygg och kompetent ledare. Rollen kräver stort engagemang och förmåga att ta egna initiativ i en internationell miljö.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD för Saft AB samt funktionellt till divisionens inköpsdirektör. Placeringsort är i Oskarshamn.

För rätt person erbjuder vi ett arbete i ett framgångsrikt och lönsamt företag. Din insats blir av stor betydelse för verksamhetens fortsatta tillväxt och framgång!

Har du frågor är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når honom via tfn 0470-70 56 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, gärna redan idag! Din ansökan som behandlas konfidentiellt, inledningsvis även gentemot uppdragsgivaren, sänder du via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.