Coloramakedjan bildades i början av 2007 efter en sammanslagning av frivilligkedjorna Spektrum och Färgtema. Med 159 butiker i Sverige är Colorama idag den ledande färgfackhandelskedjan i Sverige. Kedjan ägs till 100 % av handlarna. Utöver färg och färgtillbehör omfattar Coloramakedjans butikssortiment också tapeter, golv och kakel. Coloramakedjan omsätter ca. 2,6 Miljarder SEK per år. http://www.colorama.se

 


Inköpschef / Purchasing Manager

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vi söker dig som vill fortsätta att utveckla vår inköpsverksamhet i en mycket konkurrensutsatt bransch och med många utmaningar i framtiden.

Som Inköpschef ansvarar du för avdelningen som består av 6 personer med olika ansvarsområden. Du kommer själv svara för något eller några produktområden för att hålla dig uppdaterad om marknadssituationen. Du coachar och utvecklar dina medarbetare så vår konkurrenskraft ytterligare stärks. Du deltar i leverantörsbedömningar, förhandlingar, avtalsskrivande med ett övergripande ansvar. Du lägger budget, prognoser och har ett ekonomiskt ansvar för alla inköp. Våra Egna Varumärken (EMV) är viktiga för oss och du förväntas fortsätta att utveckla det sortimentet.

Vi förväntar oss att du har en utbildning inom ekonomi gärna med inriktning mot inköp, supply chain eller liknande. Vi vill också att du har flera års erfarenhet av att arbeta med strategiskt och operativt inköpsarbete. Om du har ledarerfarenhet är det meriterande.

Du ska ha vana att arbeta med hela supply chain området samt erfarenhet från förhandlingar och avtalsskrivande. Har du erfarenhet från byggmaterialområdet och/eller branscher som genomgår en ökad digitalisering i butiksledet så är det en fördel. Du måste behärska engelska väl, såväl i tal som skrift, då flera av våra leverantörer är internationella.

Som person är du både intresserad av ledarskap och affärer. Du har en god struktur då vi har ett stort antal leverantörer och artiklar. Det är viktigt att du har en god förmåga att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer med våra leverantörer.

Vi har vårt kedjekontor i centrala Malmö. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Intresserad?
Har du frågor är du välkommen att ta en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co som vi samarbetar med i denna rekrytering. Du når honom via tfn 0470-705630. Din intresseanmälan, som behandlas konfidentiellt, sänder du snarast då urval sker löpande.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.