Affärscontroller

Ekonomi - Produktion - Försäljning

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 705630 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vill du ha möjligheten att kombinera din strukturella och analytiska förmåga med intresse för lönsamhet och affärer? Tycker du om att röra dig mellan olika geografiska verksamheter? Då kan du vara den vi söker!

Befattningen, som är ny inom företaget, kommer att arbeta nära och med stöd från ekonomichefen. Du kommer att vara en viktig funktion gentemot vår produktions- och försäljningsorganisation, för vilka du bland annat gör analyser, utvecklar relevanta KPIer, olika rapporter samt ger förslag på förbättringsåtgärder. Du ingår i produktionsledningens ledningsgrupp.

Vi vill att du frekvent är ute på våra olika anläggningar, analyserar, driver frågor och att du aktivt föreslår förbättringar av processer, rutiner och verktyg. Du medverkar vid investeringsberäkningar och säkerställer att relevanta kalkyler tas fram för att få ett stabilt business case. I rollen ingår också att vara ett stöd i samband med budgetprocessen och delvis med års- och månadsbokslut.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi med inriktning mot finansiell analys eller motsvarande och ett par års erfarenhet som controller gärna med erfarenhet av tillverkande verksamhet.

Detta är kanske nästa steg i din karriär? Du har affärssinne och ett uttalat affärsintresse med öga för detaljer såväl som förståelse för helheten. Du har god vana att utveckla, räkna fram och analysera KPIer samt föreslå förbättringar. Vidare är du skicklig på Excel och det är meriterande om du behärskar makroprogrammering.

För att lyckas i rollen söker vi dig som är nyfiken, som har ett starkt personligt driv och viljan att utvecklas. Du har god social kompetens och en kommunikativ förmåga.

Då befattningen är en ny roll i verksamheten kommer man att ges stora möjligheter att själv påverka innehållet i och utvecklingen av rollen.

Du kan vara bosatt i sydöstra Sverige, men det ingår ett regelbundet resande till våra olika produktionsanläggningar i södra Sverige.

Har du frågor är du välkommen att ta en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co som vi samarbetar med i denna rekrytering. Du når dem via tfn 0470-70 56 30. Din intresseanmälan, som behandlas konfidentiellt, inledningsvis även gentemot vår uppdragsgivare, sänder du snarast då urval sker löpande, via länken nedan.


Välkommen!Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.