Axalta Coating Systems är ett ledande globalt företag som arbetar med utveckling, tillverkning och försäljning av våt- och pulverfärg. Man har kunder inom fordons-, transport-, allmän industri mm. Produkter och tjänster omfattar färg, kulörmatchningsverktyg, appliceringsteknologier, kundutbildning, support och affärsledningssystem. Med mer än 13 000 anställda, har Axalta tillverkning på 51 anläggningar över hela världen samt utvecklar nya produkter och tekniker på 4 globala teknologicenters runt om i världen. Koncernen omsätter drygt 4 miljarder US dollar med huvudkontoret i Philadelphia. Axalta Powder Coatings Nordic AB tillverkar och säljer pulverfärg till industrin. Forskning och huvudfabrik med ca 100 anställda finns i Västervik. http://www.axaltacs.com

 


Fabriks- och platschef / Plant and Site Manager

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 705630 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Som Fabriks- och platschef är din främsta uppgift att leda och utveckla produktionen i Västervik. I detta ingår produktion, kvalitet & EHS, underhåll samt supply chain. Till din hjälp i det dagliga arbetet har du två produktionsledare. En viktig uppgift är att strukturera upp produktionen ytterligare och att skapa en tydligare målstyrd delegering. I chefsrollen måste man kunna vara både operativ och arbeta nära produktionen, övriga funktioner på siten, samt kunna lyfta blicken och arbeta långsiktigt. Vi arbetar med ett flertal skiftformer; huvudsakligen i form av tre skift, samt en del helgkörningar då vi för närvarande har ett mycket högt kapacitetsutnyttjande.

Det finns också en stödjande laboratoriefunktion i Västervik med fokus på produktutveckling och produktionskvalitet för flera färgpulverenheter i Europa.

Du är ansvarig för att verksamheten håller en hög kvalitetsnivå och kapacitet, inklusive även områden som EHS. Då Axalta är en stor global koncern förekommer många internationella kontakter. I rollen är det viktigt att engagera sig i det interna, internationella nätverket och vara en god ambassadör för Västerviksenheten. På samma gång är det centralt att du står för en tydlighet i ditt ledarskap och är mycket beslutsför, givetvis emellanåt i dialog med din lokala ledningsgrupp. Du leder den lokala ledningsgruppen och rapporterar till VP Operations EMEA.

Du bör vara väl förtrogen med process- och produktionsutveckling och vi vill att du har en teknisk akademisk examen inom kemi eller maskinteknik, eller motsvarande. Du ska ha en gedigen omvittnad ledarerfarenhet, från tillverkande industri, gärna i en internationell koncern. Du bör ha erfarenhet från förändringsarbete och goda kunskaper inom Lean-området, där du arbetat aktivt med verktygen inom området. Du ska ha mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt väl förtrogen med olika IT system, har du erfarenhet av SAP är det meriterande.

Vidare trivs du i en ledande roll och uppskattas för din förmåga att engagera, motivera och utveckla medarbetare och organisation mot gemensamma mål.

Välkommen till en mycket framgångsrik internationell koncern där din roll är av stor betydelse för fabrikens fortsatta framgång.

Har du frågor är du välkommen att ta en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co. Du når honom via 0470-70 56 30. Notera att frågor om tjänsten besvaras lättast efter semestern i v.33, då även löpande urval kommer att påbörjas. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via länken nedan.


Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.