AMB Industri är ett anrikt familjeägt bolag som främst verkar inom det medicintekniska området. Man började med formsprutning av termoplast redan på 50-talet. Under de första decennierna var olika belysningsartiklar det stora produktområdet för att sedan gå över till mobiltelefonbranschen, men idag är det inom det medicintekniska området som företagets styrka ligger. AMB erbjuder kunden en helhetslösning; från konstruktion och verktygsframtagning till formsprutning, ytbehandling och montage. Företagets styrka på marknaden är just möjligheten till ett helhetsåtagande med allt under samma tak, från plastdetaljer med eller utan ytbehandling till montage av en färdig produkt. AMB:s produktion och huvudkontor ligger i Broakulla, vilket är beläget i sydöstra delen av Småland, men man har även säljkontor i Nora. Företaget omsätter omkring 200 MSEK och har ett 170-tal anställda. För mer information se; http://www.amb.se

 


Senior Sales Manager, Medtech

Affärer – Långsiktiga kundrelationer

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 40-635 41 00 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

AMB Industri har en lång och gedigen erfarenhet inom formsprutning och ytbehandling av plastdetaljer. Man innehar en solid position på marknaden med internationellt välkända kunder som bl.a. William Demant, Xylem, Gambro och Widex. Till sin marknads- och försäljningsavdelning söker man nu en affärsinriktad och driven Sales Manager med stort intresse för teknik och produktutveckling.

Som Sales Manager kommer du att ansvara för att söka upp och bearbeta nya kunder, främst inom det medicintekniska området. På den aktuella avdelningen arbetar idag två personer och du kommer att rapportera direkt marknads- och försäljningschefen, vilken ingår i bolagets företagsledning.

Din uppgift blir att bygga upp långsiktiga relationer med nya potentiella kunder. Du förväntas bidra till företagets målsättning om att bli leverantör till flera nya medicintekniska bolag eller andra kunder med höga krav. Den potentiella kundbasen finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark och Tyskland. Som idealisk utgångspunkt ser vi att bostadsorten ligger i södra eller sydvästra Sverige. Det systematiska och målmedvetna försäljningsarbetet skall bedrivas i linje med företagets tre grundvärderingar; Flexibelt, Professionellt och Engagerat.

Vi vill att du har en teknisk utbildning på högskolenivå samt dokumenterad erfarenhet från B2B försäljning. Erfarenhet från medicintekniksektorn och dess kvalitetssäkringskrav är viktig och god kunskap om polymera material är meriterande.

Din erfarenhetsbakgrund är viktig, men vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du framstår som professionell i din yrkesroll, du är affärsinriktad och strukturerad och genom ett stort engagemang har du förmågan att skapa och fördjupa relationer med kunderna. Det är också viktigt att du är flexibel i kundrelationen och att du i alla arbetsmoment agerar som en god ambassadör för AMB:s varumärke.

Vi erbjuder ett affärsorienterat arbete i ett av Sveriges ledande företag inom formsprutning och ytbehandling av plastdetaljer. För rätt person erbjuder AMB Industri goda möjligheter till personlig och professionell utveckling!

Har du frågor kring tjänsten, ta gärna en konfidentiell kontakt med Håkan Cöster, tfn 040-635 41 00 vid Högström & Co Management AB. Eftersom vi arbetar med löpande urval, vill vi ha din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.