Outnorth, med huvudkontor i Kalmar och logistiklager i Växjö, är en av Skandinaviens
ledande e-handelsbutiker med produkter inom outdoor. Outnorth strävar efter att få fler
människor att vistas utomhus mer och därigenom erbjuda ett produktutbud som underlättar denna upplevelse och välmående. Outnorth är ett växande e-handelsbolag med en omsättning på runt 430 MSEK under 2017 och med långsiktiga ägare. Sedan januari 2018 är Egmont majoritetsägare i Outnorth; en marknadsledande mediekoncern i Norden.

För mer information se: http://www.outnorth.se

 


VD / CEO

E-handel – Tillväxt – Ledning

If you are English speaking, please contact Hansi Elmtoft or Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information. However we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Outnorth växer just nu mycket snabbt! Som ett led i den fortsatta tillväxten söker man nu en driven och målfokuserad VD som kan ta Outnorth till nästa nivå.

Uppdraget och utmaningen är att ta vid i denna spännande och expansiva fas och fortsätta den påbörjade tillväxtresan i ett högt tempo och skapa ytterligare lönsamhet inom bolaget. Nästa VD ska, med ett stort engagemang och en stark vilja att göra en skillnad, vidareutveckla bolaget med god balans mellan att driva maximal försäljning och säkerställa lönsamhet, strukturer, processer, tillförlitlig logistik och kundservice i världsklass. På plats hos Outnorth finns idag redan en ledningsgrupp med djup och lång erfarenhet inom e-handel, där fortsatt teamarbete är en viktig del för bolagets fortsatta framgång.

Under sensommaren 2018 kommer huvuddelen av verksamheten att vara samlad på huvudkontoret i Växjö.

För att passa in i rollen söker vi dig som har erfarenhet av snabbrörliga konsumentvaror samt kunskap inom e-handel och digitala verksamheter, med fokus på försäljning. Du har sedan tidigare erfarenhet av P/L-ansvar och är därmed van att balansera kostnader och intäkter. Vidare är du hands on, samtidigt som du har väl utvecklade ledaregenskaper då det är viktigt att få med teamet i ett fortsatt högt tempo. Du har också en god kommunikativ förmåga och är duktig på att förmedla och motivera målsättningar på alla nivåer inom organisationen. Utöver detta är du handlingskraftig, resultatorienterad och analytisk och har förmågan att balansera ett strategiskt och operativt fokus, både på kort och lång sikt.

Då Outnorth har verksamhet utanför Sverige förutsätter vi att du utöver svenska även kommunicerar flytande på engelska i tal och skrift.

Gällande din utbildningsbakgrund så tror vi att du är civilingenjör eller civilekonom, alternativt har en annan liknande akademisk utbildning.

Vi erbjuder dig att få vara med på en resa i e-handelsframkanten med hög kompetens och långsiktigt ägande.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta en första konfidentiell kontakt med Hansi Elmtoft eller Håkan Cöster vid Högström & Co Management AB. Du når dem via tfn 0470-70 56 30. Eftersom vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan sänder du via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt