Skangas producerar och distribuerar LNG (Liquefied Natural Gas) till den nordiska marknaden. LNG distribueras i huvudsak till den tillverkande industrin, men även den marina sektorn är ett viktigt segment. Verksamheten har en positiv utveckling och under 2017 nåddes en volym på ca 412 000 ton LNG. Inom koncernen är man 79 medarbetare. Bolaget ägs av det norska konsortiet Lyse (30 %) och finska Gasum (70 %). Vi söker nu en Senior Key Account Manager med placering i Stockholm.

 


Senior Key Account Manager

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 40 635 41 00 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Är du en person som gillar att bygga relationer och skapa resultat? Rollen som Key Account Manager är en viktig och spännande position på Skangas.

Som Key Account Manager inom Skangas har du en strategisk och operativ roll med framförallt en nyckelkund på den svenska marknaden. Ditt fokus kommer att ligga på att utveckla affären med denna kund. Du förväntas arbeta proaktivt och brett för att ytterligare öka och fördjupa samarbetet med kunden. Du arbetar nära och långsiktigt i olika utvecklingsprojekt, arrangerar olika kundaktiviteter och event samt deltar på nationella fackmässor. En viktig del i arbetet är att identifiera nya behov hos kunden, så att man på ett tidigt stadium kan bli en ”speakingpartner” i olika projekt. Över tid kommer du också få ansvar för ytterligare ett antal större kunder.

Du har budget- och resultatansvar samt är fullt ut ansvarig för affärsförhandlingar med dina kunder. Du leder ett team i samband med att ett nytt projekt startas, du är då projektägare. För att skapa bästa lösning för kunderna har du en hel del interna kontakter, framför allt med medarbetare inom teknisk support, logistik och produktion.

Skangas erbjuder dig en spännande roll i ett marknadsledande företag med solida och långsiktiga ägare. För att alltid vara i framkant vad gäller skapandet av framtidens energikällor, satsar vi mycket på forskning och utveckling av LNG. Du kommer att arbeta med marknadsledaren inom LNG och får möjlighet att vidareutveckla Skangas affär med stora och utmanande kunder.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom teknik eller ekonomi alternativt motsvarande erfarenhet. Du har flera års försäljningserfarenhet på hög nivå från B2B och gärna inom energisektorn eller med erfarenhet från processindustrin. Vidare drivs du av att utveckla affären och är trygg i förhandlingar. Du har goda kunskaper i engelska i skrift och tal då det är koncernspråk.

Du rapporterar till Försäljnings- & Marknadsdirektören för Skangas och denna befattning är placerad i Stockholm.

Har du frågor så ta gärna en första konfidentiell kontakt med Håkan Cöster på Högström & Co som vi samarbetar med i denna rekrytering. Du når honom på telefon 040-635 41 00. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt även gentemot Skangas, sänder Du senast den 20 april via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.