YASKAWA Nordic AB är en del av YASKAWA Electric Corporation. Företaget är en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem och är noterat på Tokyobörsen. I över 100 år har man drivit utvecklingen och stöttat en ökad automation i dess vida bemärkelse. Yaskawa Electrics är organiserat i 4 affärsområden. Motion Control (växelriktare, servomotorer, maskinkontroll), Robotics (robotsystem), System Engineering (mellanspänningsomriktare, generatorer and konverterare) och Informations teknologi. Företaget har ca 14 500 medarbetare över hela världen på 60 kontor. YASKAWA Nordic omsätter ca 95 MEUR och har ca 160 medarbetare. http://www.motoman.se

 


Tekniker / Technician, Drives & Motion & Control

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information. However we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

YASKAWA har tagit ett strategiskt beslut om att bygga upp en egen försäljnings- och serviceorganisation för DMC, så även i Norden, riktat i första hand mot OEM, men också tillsammans med olika distributionspartners på de nordiska marknaderna.

I snart 100 år har YASKAWA tillverkat och sålt produkter inom området mekatronik, för maskinbyggare och industriell automation. I Europa står Drives & Motion (frekvensomriktare och servosystem) del för en stor del av den totala försäljningen. Yaskawa har precis lanserat nya generationer av frekvensomriktare och servosystem och ligger långt framme tekniskt och även inom detta område är YASKAWA en globalt ledande aktör.

Inom området Control (styrsystem) är Yaskawa idag en stark aktör där man för fem år sedan köpte automationsföretaget VIPA och har sedan dess integrerat produkterna med Yaskawas Drives & Motion produkter. Under kommande år kommer VIPA vara helt integrerat i Yaskawa, både produktmässigt och organisatoriskt och vi kommer att jobba med ett varumärke ”Yaskawa”.

YASKAWA Nordic satsar nu på att bygga upp en försäljnings- och serviceorganisation för affärsområdet Drives Motion & Control (el/servomotorer, frekvensomriktare och styrsystem). Vi söker därför en kundinriktad Tekniker som vill vara med att bygga upp en ny organisation.

Som Tekniker kommer du med utgångspunkt från Jönköping fokusera på att arbeta med teknisk rådgivning både till OEM kunder samt de distributionspartners YASKAWA har avtal med. Du kommer även bli ansvarig för det löpande operativa arbetet hos en del av dessa partners. Det krävs en god teknisk förmåga kombinerat med ett genuint serviceintresse för att lyckas i denna tjänst. Du samarbetar med kundansvariga och har en stödjande roll i tekniska frågor.
Det är långsiktiga relationer som ska byggas. YASKAWA är ett japanskt företag som värdesätter långsiktighet och goda affärsrelationer.

Vi vill att du har en bred teknisk förståelse och minimum 4-år teknisk utbildning på högskolenivå. Du ska också ha 4–5 års erfarenhet av tekniskt arbete inom mekanik eller elektronik/automation, gärna med maskinsystem alt drivsystem. Du får gärna ha arbetat med olika typer av projekt som du drivit med eget ansvar. För denna tjänst krävs också goda kunskaper i engelska då det är mycket internationella kontakter, har du även kunskaper i tyska är det meriterande. Du utgår från vårt säljkontor i Jönköping och rapporterar direkt till General Manager för YASKAWA Nordic DMC.

Välkommen till ett välrenommerat företag där du får en nyckelroll att bygga upp en ny organisation med långsiktigt stöd från en välrenommerad japansk ägare.

Intresserad?
Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co. Du når honom via 0470 70 56 30. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via länken nedan. Urval sker löpande.


Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt.