Karlshamns Hamn är en av Sveriges större hamnar och ligger strategiskt placerat för trafik mot både östra och västra Europa. Hamnen ägs av Karlshamns kommun och bolaget beräknas i år omsätta ca 160 MSEK och har drygt 100 tillsvidareanställda. Bolaget bedriver hamn, stuveri och terminalverksamhet i Karlshamn. Läs gärna mer på http://www.karlshamnshamn.se

 


Teknisk chef / Technical Manager

Utveckling – Projektledning - Inköp

If you are English speaking, please contact Elin Runbert, phone +46 455 32 29 53 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Karlshamns Hamns växer kraftigt och hamnen ser därför över sin organisation och man söker nu en Teknisk chef, en till vissa delar nyinrättad tjänst. Hamnen kommer att investera cirka 500 MSEK i anläggningen de kommande fem åren.

Idag hanteras anläggningssidan av flera medarbetare men hamnen vill framöver skapa en organisation med tydligare ansvarsfördelning. I rollen ansvarar du för hela anläggningen gällande lagerutrymmen, kajer, vägar, uppställningsytor, järnvägsspår, kontorslokaler samt oljehamnens cisterner m.m. Idag sköts vissa delar av underhållsorganisationen men framöver vill man bli bättre på att handla upp tjänster för att använda externa entreprenörer i syfte att säkra kvalité och kostnadseffektivitet. I rollen kommer du att ansvara för hamnens alla upphandlingar men med fokus på anläggningen och du kommer också själv att leda några projekt per år, från cirka 4-5 MSEK och uppåt. En viktig uppgift blir att utveckla en förbättrad struktur och uppföljning för hamnens kommande investeringar samt tillsammans med övriga ledningen hantera nödvändiga prioriteringar kopplade till de medel som finns att tillgå.

Underhållschefen kommer att rapportera direkt till dig vilket betyder att du arbetar nära dennes organisation för att fortsatta utveckla ett väl fungerande underhåll i hamnen, där du också kommer vara involverad i att lägga ut vissa tjänster på entreprenad.

I rollen rapporterar du till VD och ingår i ledningsgruppen. Din placering är vid kontoret i Karlshamn.

Vi söker dig som är ingenjör inom väg och vatten eller liknande och du får gärna ha erfarenhet av hamnverksamhet med tillhörande kajprojekt. Vidare har du någon form av projektledarerfarenhet inom infrastruktur/markentreprenader eller byggsektorn och med kunskaper inom upphandling, gärna från offentliga sidan men det är inget krav. Du är en van datoranvändare och behärskar engelska väl i tal och skrift.

Som person är du stabil, drivande, strukturerad, ansvarstagande och en tydlig kravställare samt har god uthållighet då man emellanåt arbetar i större projekt. Du är duktig på att samarbeta och kommunicerar väl och är van att hantera underentreprenörer. Du har god erfarenhet av att utveckla arbetsprocesser och rutiner.

Vi erbjuder dig en tjänst i ett växande bolag där du får vara med och påverka och ta ansvar och driva viktiga uppgifter för hamnens fortsatta utveckling.

Har du frågor kring tjänsten så ta gärna en första kontakt med Elin Runbert vid Högström & Co. Du når henne via telefon 0455-32 29 53. Eftersom vi arbetar med löpande urval så vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock allra senaste den 24 november. Din ansökan sänder du via länken nedan.

Välkommen!