Norden Machinery AB bildades 1980 i en avknoppning från företaget Arenco, som bildades 1877 i Kalmar. Den första tubfyllningsmaskinen levererades 1934. Sedan 2008 är Norden en del av den italienska koncernen Coesia Group. Norden Machinery är världsledande tillverkare inom tubfyllningsmaskiner och kringutrustning. Varje år levereras ca 150 maskiner över hela världen och det finns ca 5 000 maskiner i drift runt om i världen. Norden omsätter ca 650 MSEK och har ca 260 medarbetare. http://www.nordenmachinery.se

 


Area Sales Manager

Försäljning - Teknik - Internationell miljö

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 40 6354101 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Norden Machinery har en bred internationell verksamhet med kunder över hela världen. Som Area Sales Manager har du en nyckelroll i företaget. Du fokuserar på att bygga långsiktiga relationer, dels med representanter som finns på respektive marknad och dels med de lokala kunderna. Representanterna kan antingen vara ett eget systerbolag eller en fristående agent. Kunderna finns inom en rad sektorer som t.ex. livsmedels-, kosmetik- och läkemedelsindustrin.

Frånsett sedvanliga kundbesök, tillsammans med den lokala representanten, för att presentera nyheter från Norden Machinery och kartlägga kundernas behov samt utvecklingsplaner ingår även planering och deltagande i kick-offer, deltagande i olika mässor i respektive land, utbildning av agenter, agentbyten, konkurrentbevakning m.m.

Förutom det rena säljarbetet, med offertskrivande och avtalsförhandlingar måste du vara insatt i tekniska frågor och ha ett genuint tekniskt intresse för att klara av tjänsten. Du är en s.k. Product Specialist i organisationen inom Coesia.

Vi vill att du känner dig bekväm i tekniska diskussioner samtidigt som du tycker om att göra affärer. Du har någon form av teknisk utbildning exempelvis högskoleingenjör eller civilingenjör. Det är en fördel om du har erfarenhet från internationell försäljning, gärna med inriktning på teknisk systemförsäljning. Men du kan också ha en bredare erfarenhet från projektledning eller supply chain.

På sikt ska du också vara beredd att resa 80–100 dagar per år. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt med tanke på den internationella verksamheten. Har du ytterligare språk är det meriterande. Vi vill gärna att du bor i Kalmarregionen.

Det finns stora möjligheter att utvecklas inom Norden Machinery och i koncernen Coesia dessutom får du en nyckelroll i att utveckla försäljningen.

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co som vi samarbetar med i denna rekrytering. Du når honom via tfn 0480-422650, din ansökan, som behandlas konfidentiellt sänder du senast den 27 november via länken nedan.

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt. Har sista ansökningsdag passerat och du är intresserad av tjänsten, vänligen kontakta oss.