Ljunghäll AB som startades 1917 är ett av norra Europas ledande företag inom färdigbearbetade pressgjutna aluminiumkomponenter. Ljunghäll AB har fabriker i Sverige, Tjeckien och Kina och är specialiserat på tekniskt avancerat gjutgods för tunga fordon, personbilar, telekomutrustning samt övrig verkstadsindustri.

Sedan årsskiftet (2014/2015) ingår Ljunghäll AB i Gnutti Carlo SPA som är en ledande global leverantör av ventilmekanismkomponenter till den tunga fordonsindustrin. År 2016 omsatte Ljunghäll AB ca 1,1 miljarder SEK med ca 500 anställda.

För mer information se: http://www.ljunghall.se

 


Inköpschef / Purchasing Manager

Internationell expanderande verksamhet

If you are English speaking, please contact Rosanna Rimertz, phone +46 70 772 12 57 or Mats Högström, phone +46 470 70 56 30 for further information.

Ljunghäll är ett av norra Europas ledande företag inom färdigbearbetade pressgjutna aluminiumkomponenter och har fabriker i Sverige, Tjeckien och Kina. En ny fabrik håller på att byggas i Kanada. Ljunghäll är specialiserat på tekniskt avancerat gjutgods för tunga fordon, personbilar, telekomutrustning samt övrig verkstadsindustri. Verksamheten i Södra Vi omsätter ca 1,1 miljarder SEK och har ca 500 medarbetare.

Bland företagets större kunderna märks bl.a. Volvo Cars, Daimler, Scania och Volvo. Ljunghäll är kvalitets-certifierat enligt ISO 9001:2008 och ISO/TS 16 949:2009 samt miljöcertifierat enligt ISO 14001:2004. Nuvarande inköpschef vid Ljunghäll AB i Södra Vi kommer att lämna företaget med pension i maj 2018 och vi söker nu en engagerad och drivande efterträdare.

Inköpsavdelningen består idag av 7 medarbetare som leds av inköpschefen som till stor del själv arbetar operativt med inköp.

En viktig uppgift blir att leda avdelningens arbete både vad gäller det dagliga inköpsarbetet som att långsiktigt utveckla arbetsprocesser och den samlade kompetensen. Andra viktiga uppgifter blir att delta i företagets ledningsgrupp och att arbeta på koncernnivå och aktivt delta i arbetet med att driva koncernövergripande inköpsfrågor.

Vi tror du har en god utbildningsbakgrund och några års erfarenhet från kvalificerat inköpsarbete i internationell industriell miljö.

Det är viktigt att du är samarbetsinriktad och affärsdriven med god analytisk förmåga samt en bra ledare. För rätt person erbjuder vi ett ledande arbete i en framgångsrik internationell koncern som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter!

Eventuella frågor besvaras Rosanna Rimertz tfn 070-772 12 57eller Mats Högström tfn 0470-70 56 30 vid Högström & Co Management AB. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt även gentemot uppdragsgivaren sänder du snarast via länken nedan.

Välkommen!

Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt. Har sista ansökningsdag passerat och du är intresserad av tjänsten, vänligen kontakta oss.