Södrakoncernen har en betydande produktion av pappersmassa, trävaror, biobränslen och interiörträprodukter. Produkterna säljs till största delen på den internationella marknaden. Medlemmarna levererar skogsråvara till sin industri till marknadsmässiga priser, därigenom främjas lönsamheten i medlemmarnas skogsbruk. Verksamheten är organiserat i tre affärsområden - Södra Skog, Södra Cell och Södra Wood. Verksamheter finns i Sverige, Norge, Storbritannien, Finland, Danmark och Litauen.

 


Inköpschef / Head of group sourcing

If you are English speaking, please contact Jonas Persson, phone +46 470 70 56 30 for further information. However we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Södra strävar efter att ha branschens bästa inköp och som inköpschef har du ansvar för koncernens centrala inköpsfunktion. Som inköpschef säkerställer du en väl fungerande inköpsprocess utifrån verksamhetens unika behov och affärsmål genom långsiktigt hållbara och konkurrenskraftiga affärer. Genom utveckling av arbetssätt, stödsystem och rätt uppföljning inom inköpsfunktionen driver du utvecklingen framåt.

Med många interna och externa kontaktytor är det viktigt att du har en bra förmåga att bygga relationer och nätverk med olika intressenter. Tillsammans med medarbetarna driver du utvecklingsprojekt, dels internt och med Södras affärsområden men även med externa parter. Den centrala inköpsfunktionen hanterar årligen inköp för cirka 6–7 miljarder SEK.

Till din hjälp har du cirka 35 medarbetare varav 4 är direktrapporterande, medarbetarna är både placerade på huvudkontoret och ute på de olika producerande enheterna. Du leder inköpsledningsgruppen och arbetar strategiskt med Södras långsiktiga utveckling inom inköpsområdet.

Södra söker dig som har högskoleutbildning och relevant erfarenhet från affärsdriven verksamhet, gärna i en internationell miljö. Du är affärsmässig, har förståelse för komplexa inköpsprocesser och erfarenhet av att leda förändringsarbete med högt ställda mål. Du har vidare flerårig erfarenhet av att leda personal, gärna i en geografiskt spridd organisation. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav för tjänsten. I rollen rapporterar du till CFO för Södra.

Södra är en medlemsägd, långsiktig koncern med tydlig fokus på hållbarhet som genomsyrar hela affären och är en naturlig del i det dagliga arbetet. Genom värdeskapande relationer och långsiktigt agerande strävar Södra efter att ha branschens bästa inköp, vill du leda den resan?

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Jonas Persson vid Högström & Co. Du når honom via 0470-70 56 30. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Sista ansökningsdag är 1 oktober och urval sker löpande.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt. Har sista ansökningsdag passerat och du är intresserad av tjänsten, vänligen kontakta oss.