Formac grundades 1984 kring en idé om marknadsföring på bilar. Tanken var att skapa en ram runt själva registreringsskylten med reklamtext. Sedan dess har skylten utvecklats och även vi på Formac. Vi har nu ett brett sortiment av innovativa produkter riktat i huvudsak mot verksamheter inom fordonsbranschen. Framförallt när det gäller produkter med kundunika tryck.

Vår höga servicekänsla och fokus på innovation har gjort att Formac idag är ledande i Sverige av flera olika produkter till bl.a. bilåterförsäljare, verkstäder och trafikskolor. Företaget har drygt 20 medarbetare och har påbörjat en expansion i Norge och Finland. Omsättningen är 55 MSEK (2016) med god lönsamhet.

Vid årsskiftet 2016/17 fick bolaget ny ägare. En ny styrelse tillsattes med fokus på bolagets fortsatta utveckling och tillväxtresa. Som ett led i det arbetet söker vi nu en VD.

 


VD / CEO

Ledning – Affärer – Tillväxt

If you are English speaking, please contact Håkan Cöster, phone +46 470 70 56 30 for further information. However, we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Vill du vara med att fortsätta utveckla en av Sveriges ledande leverantörer av unika produkter till fordonsbranschen?

Huvudfokus i VD-rollen är att fortsätta det påbörjade arbetet med en tydlig nordisk tillväxtstrategi. I det arbetet är dialogen med marknads- och inköpsansvariga viktig samtidigt som du i rollen ansvarar för att ha en god förmåga till omvärldsbevakning. Det är en bransch som ställer krav på anpassningsförmåga, flexibilitet och beslutsförmåga hos VD. En viktig uppgift är att genom en god kunddialog öka försäljningen på befintliga kunder samt att identifiera nya affärsmöjligheter ur såväl ett svenskt som nordiskt perspektiv.

Vårt mål är fortsatt tillväxt inom produktområdet samt utbyggnad av en nordisk verksamhet. Vi söker en engagerad och driven VD som ska fortsätta att utveckla vår verksamhet. Vi är fortfarande ett litet bolag som kräver en närvarande VD som uppskattar att arbeta både strategiskt och operativt. Genom ett aktivt, prestigelöst och engagerat ledarskap förväntas du stötta och coacha dina medarbetare i deras dagliga verksamhet.

Vi vill att Du har en akademisk utbildning i grunden, sannolikt med inriktning på ekonomi, marknadsföring eller försäljning. Gedigen erfarenhet av försäljningsledning och marknadsstrategiskt arbete på den nordiska marknaden. Du får gärna ha erfarenhet av producerande verksamhet alternativt handelsbolag, samt god kännedom om försäljning via olika distributionskanaler, t.ex. direktförsäljning, via detaljhandel eller e-handel.

Du ska ha erfarenhet från ledningsgruppsarbete och haft eget budgetansvar, samt erfarenhet av strategiskt arbete. God språklig förmåga i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav. Placeringsort är Växjö.


Välkommen till ett företag där Du får en nyckelposition med stort mandat, starka ägare, korta beslutsvägar och stor möjlighet att påverka den fortsatta utvecklingen.


Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Håkan Cöster vid Högström & Co. Du når honom via 0470-705630.

Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via länken nedan.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2017 och urval sker löpande.


Välkommen!Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt. Har sista ansökningsdag passerat och du är intresserad av tjänsten, vänligen kontakta oss.