EvoBus - med våra märken Mercedes-Benz, Setra, OMNIplus och BusStore är vi den ledande leverantören på den europeiska bussmarknaden. Vi fortsätter att arbeta med utveckling och är väl rustade för att möta framtiden. Som en del av Daimler Buses är vi inte bara Europas största - utan även en av världens ledande busstillverkare. I Sverige omsätter EvoBus över 600 miljoner kronor, har cirka 75 anställda och huvudkontoret är placerat i Vetlanda. För mer information, se: http://www.evobus.se

 


HR-ansvarig / HR Manager

Utveckling - Personal - Ledning

If you are English speaking, please contact Elin Runbert or Jonas Persson, phone +46 470 70 56 30 for further information. However we must inform you that this position requires fluent Swedish in speech and writing.

Som HR-ansvarig är din uppgift att utveckla och driva det företagsövergripande personalarbetet inom EvoBus Sverige. Rollen är bred och du kommer att arbeta såväl operativt som strategiskt i ett nära samarbete med både den lokala organisationen och den globala HR-funktionen inom Daimler. EvoBus växer och i företagets resa framåt är du en strategisk resurs gällande utveckling av såväl medarbetare som ledare.

I din operativa vardag arbetar du med stöttning åt organisationen gällande kompetens & ledarutveckling, ersättningar & förmåner, rekrytering, internkommunikation, fackligt samarbete, rehabilitering och övriga personalärenden. I rollen säkerställer du stöd åt medarbetare och chefer i organisationen och du lyfter personalrelaterade frågor till ledningsgruppen. Du arbetar med både befintliga och nya koncerngemensamma processer, policys och riktlinjer. Vidare leder du arbetsmiljö- och hälsoarbetet samt följer upp aktuell lagstiftning inom arbetsrätt. HR-ansvarig rapporterar direkt till VD för EvoBus Sverige.

Vi söker dig med relevant akademisk examen, alternativt att via arbete skaffat dig motsvarande kunskap. Du har flerårig erfarenhet från kvalificerat HR-arbete inom chefs- och medarbetarstöd, organisationsutveckling, kompetensförsörjning och förändringsarbete, gärna i en internationell organisation. Du har vidare hög kunskap inom svensk arbetsrätt och relevanta regelverk.

Som person har du hög energi, är proaktiv i ditt arbetssätt och en god kommunikatör samt motiveras av att utveckla såväl individer som organisationer i sin helhet. Mycket god kunskap i svenska och engelska är ett krav för tjänsten, behärskar du även tyska är det meriterande.

Placering för tjänsten är huvudkontoret i Vetlanda, i och med att Daimler är ett globalt företag finns även ett stort internationellt samarbete där du i rollen får många kontaktytor inom koncernen. Som medlem av ledningsgruppen får du en nyckelroll i den svenska verksamheten inom en stor internationell koncern och arbetar med några av marknadens starkaste varumärken.

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Elin Runbert eller Jonas Persson vid Högström & Co. Du når dem på tel. 0470 - 70 56 30. Din ansökan, som behandlas konfidentiellt, sänder du via länken nedan.

Välkommen!


Vår policy är att våra rekryteringsannonser ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt. Har sista ansökningsdag passerat och du är intresserad av tjänsten, vänligen kontakta oss.